KINA. Megabyen Wuhan – før og efter Corona pandemiens udbrud

WUHAN – ET ÅR FØR COVID-19 OG PANDEMIEN

Kun de færreste indbyggere i Wuhan – megabyen, hvor de første tilfælde af COVID-19 blev registreret – brugte mundbind i hverdagen, selv om byen også på det tidspunkt var enormt forurenet af smog.

December 2018 – i en af byens parker var udsigten meget begrænset – og Solen nåede sjældendt gennem smoggen. Officielt melder Partiet, at enten er det gråvejr eller også brænder landmændene i omegnen halm af på deres marker.

December 2018: 4 unge 30-årige + danskeren i Wuhan. De fire arbejder hårdt i gode jobs, tilhører Kinas et-barns generation og har endnu ikke råd til at gifte sig.

De to piger er fra hver sin gruppe af oprindelige folk i Kina. De læser på et universitet i Wuhan for kinesiske oprindelige folk.

VERDEN PÅ HOVEDET – KAMP MOD PANDEMIEN

Fra omkring november 2019 blev der rift om mundbind, da de første meldinger om Coronavirus begyndte at trænge igennem til indbyggerne. Og derefter gik det stærkt med epidemien og spredningen som en pandemi til resten af verden i løbet af første del af år 2020.

I de første måneder af 2020 lå gaderne i Wuhan øde hen. Nu ikke nok med smog – men også en kamp mod Coronavirus. Mange døde ligesom i andre af verdens storbyer – hvor indbyggere i smogramte byer er endnu mere udsatte for at dø, da de i forvejen er påvirket af byens forurening.